Ru van Wouter van Geurten Bakkerij sinds 1894

Direct contact


Voor al uw vragen of
bestellingen

via whatsapp

06 200 556 49

of bel ons

033 298 1394

Over Ons


Ru van Wouter van Geurten, een écht begrip in Bunschoten-Spakenburg en een bekende brood-, koek- en banketbakker in regio Amersfoort. Een verzameling van herkenbare namen van de bakkersfamilie door de jaren heen, waar de bekende ‘plakken van Geurten’ uitspraak vandaan komt. Maar laten we bij het begin beginnen.

Van botter naar broodoven

Jacob Bos, zoals velen rond die tijd, was een visserman, die dagelijks de Zuyderzee op ging om met vis thuis te komen. Toen de ‘nieuwe’ haven in Spakenburg werd gegraven, is hij in 1894 (inmiddels drie generaties geleden) van het vissersberoep afgestapt en bakker geworden, want hij zag hier wel ‘brood’ in. Jacob heeft de bakkerij aan de ‘nieuwe’ haven gevestigd, zodat hij gemakkelijk de vissers van proviand kon voorzien en is zodoende een begrip geworden in Spakenburg. Zijn schoonzoon Steven (Geurten) Koelewijn nam de zaak op een gegeven moment over en begon naast brood, koek en banket ook kruideniersartikelen te verkopen.

Dé bakker van Bunschoten-Spakenburg

Steven Geurten kreeg een zoon genaamd Wouter Koelewijn. Met de komst van de supermarkten heeft Wouter in 1979 besloten om te stoppen als kruidenier en te specialiseren als bakker. En vanuit daar kwam de naam Wouter van Geurten (de zoon van de bekende Geurten). Om de traditie in ere te houden en de familienaam niet te vergeten, heeft Ru (de zoon van Wouter Koelewijn) de naam ‘Ru van Wouter van Geurten’ gekozen. Inmiddels staat de vijfde generatie, de zoon van Ru: Volkert, al klaar en gevuld met enthousiasme om de (oven)handschoen over te nemen. Hierbij wordt Volkert geholpen door onze fantastische en bevlogen bakkers en winkeldames. Die al jaren dag en nacht klaar staan om voor u de lekkerste producten te maken en de beste persoonlijke service te leveren.

Van visserman tot gespecialiseerde bakker. Een langlopende carrière en een écht familieverhaal wat zich heeft gevestigd op de Havendijk 4 in Bunschoten.

Bezoek ook onze winkel voor

Vers Brood

Taarten

Spakenburgs hart

Gebak